Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mosselen uit de wok

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kg mosselen, panklaar
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 cm gemberwortel
3 eetl. roerbakolie
2 dl witte wijn
1 dl kokosmelk
2 limoenen of citroenen
4 bosuitjes of 1 prei

Bereiden

Verwijder beschadigde mosselen en de mosselen die open zijn en niet sluiten als je ze tegen de aanrechtrand aan tikt. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze. Snijd de geschilde gemberwortel in dunne plakjes.
Verhit de roerbakolie in een ruime wok of hapjespan. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook en gember. Schenk de witte wijn en kokosmelk erbij en kook zachtjes 1 minuut. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook zachtjes tot alle mosselen open staan. Schud de pan af en toe.
Snijd intussen de limoenen in partjes en de bosui of prei in ragfijne ringetjes. Voeg de limoen en bosui bij de mosselpan. Serveer het gerecht op warme diepe borden. Lekker met een gemengde salade.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Venkel-visschotel
Haringfiletrolletjes met mosterd- zure roomdressing
Buideltje met Jacobsmosselen (4 personen)
Zalm-garnalentoffees
haring in roomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes